Warsztaty Proteomiczne. | Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed

Warsztaty Proteomiczne.

WARSZTAT PROTEOMICZNY

.

W dniach 13-17 maja 2019 r na Międzyuczelnianym Wydziale Biotechnologii UG i GUMed
 
odbędą się warsztaty poświęcone analizie proteomicznej z wykorzystaniem spektrometrii mas.
 
Obejmują one część wykładową (otwarta dla wszystkich chętnych) oraz praktyczną (wymagana rejestracja). 
 
Zajęcia prowadzone będą przez pracowników MWB: prof. Stanisław Ołdziej, dr Katarzyna Macur, dr hab. Paulina Czaplewska
 
oraz gościnnie przez dr Pawła Ciborowskiego z University of Nebrasca Medical Center. 
 
Plan Warsztatów Proteomicznych 2019
 
 

Cześć praktyczna

Grupa 1

Protein extract sample preparation for MS analysis using FASP technique

(Filter-Aided Sample Preparation) – part 1

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

13.05.2019 (poniedziałek) godz. 10.15-16.00

P17

Zespół Laboratoriów Specjalistycznych MWB UG i GUMed,

ul. Abraham 58, Gdańsk

Protein extract sample preparation for MS analysis using FASP technique

(Filter-Aided Sample Preparation) – part 2

i

LC-MS/MS analysis

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

14.05.2019

(wtorek)

godz. 10.15-16.00

P17

Zespół Laboratoriów Specjalistycznych MWB UG i GUMed,

ul. Abraham 58, Gdańsk

Database search

i

Analysis of the results

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

17.05.2019

(piatek)

godz. 10.15-12.00

Aula B

MWB UG i GUMed

ul. Abraham 58, Gdańsk

i

119B

Zespół Laboratoriów Specjalitycznych MWB UG i GUMed, ul. Abraham 58, Gdańsk

Grupa 2

Protein extract sample preparation for MS analysis using FASP technique

(Filter-Aided Sample Preparation) – part 1

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

15.05.2019 (środa)

godz. 10.15-16.00

P17

Zespół Laboratoriów Specjalistycznych MWB UG i GUMed,

ul. Abraham 58, Gdańsk

Protein extract sample preparation for MS analysis using FASP technique

(Filter-Aided Sample Preparation) – part 2

i

LC-MS/MS analysis

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

16.05.2019 (czwartek)

godz. 10.15-16.00

P17

Zespół Laboratoriów Specjalistycznych MWB UG i GUMed,

ul. Abraham 58, Gdańsk

Database search

i

Analysis of the results

Dr Paulina Czaplewska/ Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

17.05.2019

(piatek)

godz. 10.15-12.00

P17

Zespół Laboratoriów Specjalistycznych MWB UG i GUMed,

ul. Abraham 58, Gdańsk

 

 

 

Wykłady

Tytuł

Prowadzący

Termin i godzina

Miejsce

Systems Biology Approach to Complex Questions

Prof. Paweł Ciborowski,

University of Nebraska Medical Center, Omaha/USA

13.05.2019 (poniedziałek) godz. 8.15-10.00

Aula A

MWB UG i GUMed

ul. Abraham 58, Gdańsk

Sample preparation for proteomics analysis: An approach for beginners

Dr Paulina Czaplewska,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

14.05.2019

(wtorek)

godz. 8.15-10.00

Aula B

MWB UG i GUMed

ul. Abraham 58, Gdańsk

Best system for the task

Dr Katarzyna Macur,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

15.05.2019

(środa)

godz. 8.15-10.00

Aula B

MWB UG i GUMed

ul. Abraham 58, Gdańsk

Protein databases and search engines

Prof. Stanisław Ołdziej,

Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed, Gdańsk

16.05.2019

(czwartek)

godz. 8.15-10.00

Aula A

MWB UG i GUMed

ul. Abraham 58, Gdańsk

 
Międzyuczelniany Wydział Biotechnologii UG i GUMed
 
ul. Abrahama 58, Gdańsk
 
Warsztaty skierowane są do doktorantów z trójmiejskich uczelni.
 
Osoby zainteresowane udziałem w części praktycznej proszone są o przesłanie zgłoszenia imiennego na adres: pczaplewska@gmail.com
 
O udziale decyduje kolejność zgłoszeń.
 
Zapraszamy
 
Treść ostatnio zmodyfikowana przez: Monika Sączewska
Treść wprowadzona przez: Monika Sączewska
Ostatnia modyfikacja: 
piątek, 10 maja 2019 roku, 12:28